Endnu en nyhed fra Kähler

Karameldrøm – små bidder der imponerer…

Hvem vil ikke gerne lave en lækker og nem kage der imponerer? De fleste tænker jeg. Jeg søgte og jeg fandt denne lækkerbisken af en opskrift og bagte den til min “store” runde dag 🙂

I min verden skal “projektet” i køkkenet være nemt og lækkert. Er ellers et ret tålmodigt menneske, men ikke når det kommer til “tiden i køkkenet”…Der er bare så meget andet jeg også liii skal nå…Så nemt, lækkert & kort proces – JA TAK. Opskriften er fundet på Sofies Spisekammer – og tak for den Sofie  🙂

kage

 

Chokolade – og karameldrømmen – Til et fad på ca. 20×20 cm

Bund: 125 gram smør, 140 gram hvedemel, 140 gram brun farin, 50 gram kokos, evt. lidt havregryn

Karamelfyld: 1 dåse kondenseret mælk (sødet), 3 spsk. sirup/ahorn/honning, lidt salt, 30 gram smør

Chokoladeovertræk:  125 gram mørk chokolade, 25 gram smør

Bunden: Smelt smørret, bland det med brun farin, kokos og mel, og ælt det grundigt. Tryk herefter dejen ud i  fadet, og bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun.

Karamelfyld: Imens bunden bages, laves karamellen. Bland den kondenserede mælk, salt, smør og sirup. Lad det koge op under omrøring, og lad det stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 minutter, så det bliver lidt tykkere og en anelse mørkere.

Når bunden er bagt første gang, så hældes karamellen på bunden og bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden. Lad kagen køle helt af.

Overtræk: Hak chokoladen fint. Smelt smørret og rør chokoladen i. Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen.Lad kagen sætte sig i mindst et par timer men gerne natten over. Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater.

Kagen er fryseegnet, dog vil chokoladen falme en anelse.

http://sofiesspisekammer.dk/2013/02/28/chokolade-og-karamelkage/

2

  • Foxfaces

    Åh de lyder virkelig lækre!! synes virkelig også at kondenseret mælk er rimelig godt og fungerer rigtig godt som karamel 🙂
    kram foxfaces

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • bymunkholmkrabbe

      De er vildt lækre – mums :-). Og godt tip med kondenseret mælk…

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endnu en nyhed fra Kähler