Havregrødschips & Salsa
Efter et år med alt for meget “hygge” med rødvin, dejlig mad….ja…og slik…., er der røget kærestekilo på sidebenene, og DET er ikke #TL (To Like) 🙂 Rent faktisk er der jo masse af lækkert hyggemad der er sundt og MAX lækkert. For mig handler det bare om at finde det nemme alternativ…. Og et kommer her….
Havregrødschips med timian
Kog en havregrød, fx 100 g. gryn, ca. 200 ml vand og lidt salt. Smør, den ikke for tykke, havregrød ud på en bagplade (tyndt – næsten gennemsigtigt lag) og krydder med fx timian og parmesan ost 🙂 Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. og knæk derefter passende stykker….og mums….
Næste gang vil jeg prøve at lave grøden med kanel og hasselnødder – glæder mig allerede 🙂
Stærk tomat salsa
En stærk salsa passer perfekt til havregrødschipsene – og det er faktisk ret let at lave… Til denne er anvendt: 340 g. cherry tomater, 1/2 rødløg, 2 hvidløg, 1/2 lime, lidt tørret chili, 2 spsk. hakket koriander (kan undlades), 2 spsk. olivenolie, lidt spinat- eller basilikumblade og salt og peber. Det hele blandes sammen – og smages til 🙂
Den ER stærk, men rigtig lækker – og ikke mindst spængfyldt med energi og glæde 🙂
#WNTL
L
De havregrødschips bliver jeg jo nødt til at prøve! 🙂
Kig gerne forbi 🙂
http://monicablander.bloggersdelight.dk