Go’e boller – uden dej på fingerne
Elsker hjemmebagt brød, men er bare IKKE den store bager – og er slet ikke glad for dej på fingerne. Derfor elsker jeg denne bolle-opskrift, hvor bollerne formes med ske, kan forberedes dagen i forvejen – og kan laves på nul-komma-fem…
Opskriften – dejen laves aftenen i forvejen – tager max 5 min.
Aftenen i forvejen: 25 gram gær, 5 dl. vand og en god tsk. salt blandes sammen. Tilsæt 2 kopper durummel, 1 kop hvedeklid, måske lidt havregryn eller hørfrø. Tilsæt hvedemel indtil dejen bliver tung at røre. Dejen koldt-hæver i køleskabet.
Morgenen efter: Sæt ovnen til 250 grader. Form bollerne med 2 skeer, der bliver ca. 10-12 stk. I dette tilfælde har jeg drysset reven ost på bollerne (Mammen ost, som jeg er opvokset med, fra vores lokale mejeri….uhmmm) Bag bollerne 5 min. ved 250 grader, herefter skrues der ned til 225 grader, og bollernes bages yderligere 15-18 min…
Bollerne med ost …. ja… de gik som varmt brød – 🙂
Ingen kommentarer endnu