bloglovin'...

Go’e boller – uden dej på fingerne

Elsker hjemmebagt brød, men er bare IKKE den store bager – og er slet ikke glad for dej på fingerne. Derfor elsker jeg denne bolle-opskrift, hvor bollerne formes med ske, kan forberedes dagen i forvejen – og kan laves på nul-komma-fem…  Picture3

Opskriften – dejen laves aftenen i forvejen – tager max 5 min.

Aftenen i forvejen: 25 gram gær, 5 dl. vand og en god tsk. salt blandes sammen. Tilsæt 2 kopper durummel, 1 kop hvedeklid, måske lidt havregryn eller hørfrø. Tilsæt hvedemel indtil dejen bliver tung at røre. Dejen koldt-hæver i køleskabet.

Morgenen efter: Sæt ovnen til 250 grader. Form bollerne med 2 skeer, der bliver ca. 10-12 stk. I dette tilfælde har jeg drysset reven ost på bollerne (Mammen ost, som jeg er opvokset med, fra vores lokale mejeri….uhmmm) Bag bollerne 5 min. ved 250 grader, herefter skrues der ned til 225 grader, og bollernes bages yderligere 15-18 min…

Bollerne med ost …. ja… de gik som varmt brød – 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

bloglovin'...